Appel

Samen met Hinse , mijn kleinzoon, is het schilderen ook heel fijn. Wij werken dan samen aan hetzelfde schilderij en praten niet te veel. Hoewel Hinse zei op een gegeven ogenblik: "Het lijkt nergens op ,maar dat hoort zo". Toen we zo ongeveer klaar waren of anders gezegd er mee wilden stoppen zei hij: "Die kun je wel verkopen. Dit schilderij heeft als titel: Appel. 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Kruisweg in Broek in Waterland

Op woensdag 26 februari (2020)  is de  eerste door mij gemaakte kruisweg opgehangen in de protestantse kerk van Broek in Waterland. Het is een oud hervormd kerkje maar de schilderijen komen ook daar prima "tevoorschijn" . Na Pasen heb ik de schilderijen weer opgehaald. Door de Covid-19 perikelen was de kerk vanaf begin maart gesloten. De kruisweg kreeg weinig bezoekers en toch was het wel goed dat de schilderijen daar in die tijd hebben gehangen.

De nieuwe kruisweg

In januari 2020 ben ik begonnen met een nieuwe kruisweg. Ik was er al enige weken mee bezig en toen zei Wim Offenberg (mijn coach) vind je ook niet dat je wel kunt beginnen?

Lees meer: De nieuwe kruisweg

kerstkaart 2019

Titel: De aankondiging 

Het was weer een proces om tot dit resultaat te komen. De vraag is wie wordt hier aangesproken? Er is ook een kribbe met een kindje waarneembaar, maar dan moet je even goed kijken.

Kerstkaart in kerk

Het schilderij heeft een plekje gekregen in de Lukaskerk, naast de kerststal.

 

Schilderij in Ermelo Centraal

Deze foto is gemaakt op 25 oktober 2019. Het schilderij "De intercity" in de stationshal is onthuld. 

In Ermelo-nu stond een prachtig artikel van onze journalist Grietje-Akke de Haas

De link naar het artikel vind je hier.

Trein

"De Intercity"

Dit schilderij heb ik gemaakt op verzoek om mee te doen met de maandelijkse schilderij presentatie in het stations gebouw van Ermelo

Lees meer: Trein

De tien geboden

Deze foto is gemaakt op 1 augustus 2018. Woensdagmorgen, ik heb tien schilderijen in een rij tegen de heg geplaatst. Aart Jongekrijg komt kijken en even daarna Cees van Zelderen. Want jawel ik heb weer een actieve schilders bui. Al geruime tijd was ik aan het nadenken over een project met de Tien Geboden. En als de tijd er dan klaar voor is gaat het heel vlot. In ruim 1 week heb ik de schilderijen gemaakt uitgaande en aangewakkerd door gedachten over de waarden achter de Tien Geboden. U kunt de schilderijen hier bekijken.

De Tien schilderijen hebben in de zomer van 2019 in de Lukaskerk van Ermelo gehangen. En in 2019 ook een aantal weken. In een paar kerkdiensten stond een van de geboden met het schilderij centraal tijdens de viering.

kruisweg in Burgum

De kruisweg is de dag na Aswoensdag opgehangen in de protestantse kerk van Burgum. Op zondag 17 maart (2019) was er gelegenheid om na de dienst langs de schilderijen te lopen. Er waren wel zestig belangstellenden.

De schilderijen zijn 23 mei weer weggehaald.

In het voorjaar van 2020 heeft deze kruisweg in de oude kerk van Broek in Waterland gehangen. 

even rustig aan

Na drie jaar schilderen kwam ik er achter dat het mij allemaal wat teveel was geworden. De cursus in Nunspeet, de contacten in Ermelo en de druk om te presteren ging me tegen staan. Het was al met al een belastende bezigheid geworden in plaats dat het me energie gaf. Het werd me duidelijk: even rustig aan. Zo schilderde  ik minder vanaf voorjaar 2017 .

De "rust" pauze heeft me erg goed gedaan. Ik weet nu hoe ik het gemakkelijkste werk en welke aanpak mij ligt. Bovendien weet ik nu wat het betekent: "ik ben een emotionele schilder". In 2018 was ik alweer een periode fanatiek aan het schilderen.

 

kopen?

Een schilderij kopen kan gemakkelijk. Maar niet altijd. Het schilderij hier afgebeeld is niet te koop. Daar ben ik te zeer aan gehecht. Ik maakte dit schilderij in enkele minuten waarna mijn docent me leerde: je was er al heel lang mee bezig hoor. In je hoofd zoek je naar motivatie en geestdrift en dat komt er op het bepaalde moment uit. Ja dan is het in enkele minuten voor elkaar. 

Een nieuwe moderne kruisweg

In de zomer van 2015 werd ik in diverse kerken geconfronteerd met een kruisweg. Verschillende schilderijen veelal met Jezus er op die het kruis draagt. Ik kreeg de motivatie om ook een kruisweg te maken maar dan anders. Zo maakte ik heel verschillende schilderijen met een onderwerp/thema uit die laatste dagen van Jezus. Ik hoopte de Kruisweg te mogen tonen in de  lukaskerk van Veldwijk in de veertig dagen tijd . Zo kan ik de schilderijen tonen aan een groter publiek. En dat is allemaal gerealiseerd in de Lukaskerk van Ermelo.

Lees meer: Een nieuwe moderne kruisweg

Meer artikelen...

Contact met Wijbe

Adres

Dokter Scheurerlaan 8
3853 KB  Ermelo
Tel.: +31(0)341 55 70 45

E-mail

wijbebekkema@hotmail.com

Actueel

Samen met Hinse , mijn kleinzoon, is het schilderen ook heel fijn. Wij werken dan samen aan hetzelfde schilderij en praten niet te veel. Hoewel Hinse zei op een gegeven ogenblik: "Het lijkt nergens op ,maar dat hoort zo". Toen we zo ongeveer klaar waren of anders gezegd er mee wilden stoppen zei hij: "Die kun je wel verkopen. Dit schilderij heeft als titel: Appel. 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail