Deze foto is gemaakt op 1 augustus 2018. Woensdagmorgen, ik heb tien schilderijen in een rij tegen de heg geplaatst. Aart Jongekrijg komt kijken en even daarna Cees van Zelderen. Want jawel ik heb weer een actieve schilders bui. Al geruime tijd was ik aan het nadenken over een project met de Tien Geboden. En als de tijd er dan klaar voor is gaat het heel vlot. In ruim 1 week heb ik de schilderijen gemaakt uitgaande en aangewakkerd door gedachten over de waarden achter de Tien Geboden. U kunt de schilderijen hier bekijken.

De Tien schilderijen hebben in de zomer van 2019 in de Lukaskerk van Ermelo gehangen. En in 2019 ook een aantal weken. In een paar kerkdiensten stond een van de geboden met het schilderij centraal tijdens de viering.

Contact met Wijbe

Adres

Dokter Scheurerlaan 8
3853 KB  Ermelo
Tel.: +31(0)341 55 70 45

E-mail

wijbebekkema@hotmail.com

Actueel

Op woensdag 26 februari (2020)  is de  eerste door mij gemaakte kruisweg opgehangen in de protestantse kerk van Broek in Waterland. Het is een oud hervormd kerkje maar de schilderijen komen ook daar prima "tevoorschijn" . Na Pasen heb ik de schilderijen weer opgehaald. Door de Covid-19 perikelen was de kerk vanaf begin maart gesloten. De kruisweg kreeg weinig bezoekers en toch was het wel goed dat de schilderijen daar in die tijd hebben gehangen.