Vanaf de zomer 2017 tot zomer 2018 heb ik niet veel geschilderd maar wel veel over schilderen nagedacht en zodoende veel geleerd.

In de zomer van 2018 heb ik veel nagedacht over mijn wens om schilderijen te maken over de waarden achter de Tien Geboden. Ik werkte steeds aan mijn motivatie en op een bepaald moment gaat het dan gebeuren. Er worden doeken gekocht en verftubes aangevuld. En dan maar schilderen. Niet te stuiten. Zo werkt het bij mij. De tien schilderijen heb ik in een paar dagen gemaakt. 

Op vrijdag 3 augustus 2018 zijn de schilderijen opgehangen in de Lukaskerk te Ermelo.

De reden om met de tien geboden aan de slag te gaan is vooral gelegen in mijn overtuiging dat er al heel lang verkeerd is omgegaan met die normregels. In de Bergrede (Mateus 5,6 en 7) legt Jezus uit dat het niet gaat om te gehoorzamen aan externe regels maar dat de normregels kunnen dienen om de achterliggende waarden te vinden. En die waarden kan de mens zich eigen maken om vervolgens daaruit te leven. 

Met 1 klik op de titel van het schilderij komt er een korte tekst te voorschijn.

Contact met Wijbe

Adres

Dokter Scheurerlaan 8
3853 KB  Ermelo
Tel.: +31(0)341 55 70 45

E-mail

wijbebekkema@hotmail.com

Actueel

Samen met Hinse , mijn kleinzoon, is het schilderen ook heel fijn. Wij werken dan samen aan hetzelfde schilderij en praten niet te veel. Hoewel Hinse zei op een gegeven ogenblik: "Het lijkt nergens op ,maar dat hoort zo". Toen we zo ongeveer klaar waren of anders gezegd er mee wilden stoppen zei hij: "Die kun je wel verkopen. Dit schilderij heeft als titel: Appel. 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail