Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015 deed ik mee aan de kunstroute. Vrijdag was het weer slecht in die zin het regende voortdurend en dan soms ook nog hard. De zaterdag was beter en dat merk je aan de opkomst. In totaal zijn er toch nagenoeg vijftig mensen geweest.

Opmerkelijk dat er ook een paar oud collega’s langs kwamen, die wilden wel eens weten waar Wijbe nou weer mee bezig is. Het was voor mij een geweldige belevenis. Enthousiaste mensen die mijn schilderijen mooi (soms zelfs indrukwekkend) vinden. En de belangstelling richtte zich ook op mijn verhalen achter de schilderijen. Kortom er werd veel gedeeld. Om 1 voorbeeld te noemen: er kwam een echtpaar rechtstreeks uit Nunspeet in een Alfa Romeo cabriolet. Ze hadden op de vrije academie mijn schilderij (zicht op oude stad in de morgen) zien hangen en besloten: daar moeten we heen. En ze vonden het zeer waardevol. Zulke dagen bemoedigen en bevestigen mij in het schilderen.

In 2016 deed ik opnieuw mee met de kunstroute en wel op 2 en 3 september. Dit jaar waren er ongeveer ruim veertig bezoekers en bijna allemaal ervaringsdeskundigen, dus mensen die ook schilderen en van schilderen houden. Dat was heel aangenaam om samen te kijken en ervaringen te delen.